Citybeats

een project voor en door studenten Agogische Wetenschappen, is een cultuurweek vol verrassende evenementen.

Doordat deze week volledig georganiseerd is door studenten, zit de week vol frisse en boeiende zaken. We starten onze derde editie op 25 april en sluiten af op 28 april.

Dit jaar kozen we voor de slagzin 'Steden en Verbeelding'. Een thema dat zeer goed bij de stad Brussel past. Want zeg nu zelf: welke stad spreekt nu meer voor de verbeelding dan onze multiculturele hoofdstad?

Laat dus deze week je verbeelding de vrije loop en probeer je blik op de stad te verruimen.

We openen onze week gepast met een spectaculair openingsfeest. Deze zal doorgaan in het Elzenhof te Elsene. Tijdens dit evenement wordt onze cultuurweek op feestelijke wijze ingewijd. Aan de hand van hapjes en drankjes, concerten en workshops geven we ons publiek al een voorsmaakje van de rest van de week.

Tezelfdertijd zal onze expositie, genaamd Cité Mirage, geopend worden. Gedurende de gehele week zullen in de zalen van het Elzenhof verschillende werken rond het thema 'Utopie vs. Dystopie' van uiteenlopende kunstenaars te bewonderen zijn. Heeft u uw oog laten vallen op een bijzondere parel? Geen nood, want op ons slotfeest zullen de werken geveild worden en kunt u een schilderij mee naar huis nemen. Het ingezamelde geld gaat integraal naar de vluchtelingenorganisatie Brussels Refugees.

De tweede dag van onze week ziet er ook veelbelovend uit. Zo starten we de dag met een Klapbar. Hier nodigen we de mensen uit, opnieuw in het Elzenhof, om te luisteren naar anderen hun verhaal. Er is zijn ook momenten voorzien om te reflecteren en uw visie mee te delen.

's Avonds kunnen we onze verbeelding dan de vrije loop laten gaan aan de hand van een interactief spel door de stad. Clans of Brussels is een spel doorheen verschillende locaties in Brussel. Probeer met je clan de straten van de hoofdstad te veroveren en zo het eindspel te winnen! Een zeer leuke en interactieve manier om de stad te ontdekken.

Woensdag vliegen we er opnieuw stevig in met verschillende evenementen. Zo starten we onze derde dag met het multiculturele Maroccobeats. Waan je voor enkele uren in het zuiderse Marokko door aan de verschillende workshops deel te nemen.

In de avond nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan een bijzondere muziektocht. Zo nemen we ons publiek mee door verschillende studentenkoten waar steeds uiteenlopende muziekconcerten zullen plaatsvinden. Een unieke beleving! We sluiten deze akoestische tocht af in het centrum van de stad in het Rits Café.

De laatste dag van de cultuurweek sluiten we af met een spetterend eindfeest. Dit zal opnieuw plaatsvinden in het Elzenhof waar we tegelijkertijd de kunstwerken van onze expositie zullen veilen. Het eindfeest zal alle hoeken van je verbeelding proberen te prikkel aan de hand van verschillende concerten en workshops en natuurlijk ook door bijzondere hapjes en drankjes.

Zo sluiten we onze geweldige cultuurweek af in stijl en kunnen we opnieuw aftellen naar de volgende editie!
Hopelijk tot dan!

citybeats